Kihasználatlanul hagyott természeti értékeink

kihasznalatlanul

Újrahasznosítás: karton- és papír játékok

Két méretű aprító játék kapható, közepes és nagy. A rágható fadarabok rétegenként vannak kialakítva, így tökéletes megfelelnek rágás vagy aprítás, vagy akár mindkettő céljára egyszerre. A hullámpapírdarabok belsejében lévő lyukakba beillesztheted a papagáj kedvenc csemegéit. Az egész játék folyamatosan forog és pörög, amikor a madár megpróbálja megragadni, ez a jelenség pedig komoly kihívást jelentő feladattá teszi, mely során a papagáj trükkök sorát fogja elsajátítani mely így komoly fizikai és szellemi edzést jelent.

karton-jatek-a.jpg

Ráadásul a sokféle különböző szint arra is ösztönzi a madarat, hogy másszon fel és le. A további aprítási szórakozás érdekében mutasd meg a papagájnak az aprítótornyot. Ezt a nagy tornyot különös tekintettel az aprításra rákattant papagájoknak, például az aráknak találták ki, vastag hullámkartonnal és vaskos fából készült blokkokkal színesítve. Sokáig foglalkoztatja a papagájt, miközben folyamatosan rágja és aprítja.

karton-jatek-b.jpg

A legnagyobb méretű aprítós játékot fa, kötél és karton alkotja, puha és nagyon rágható. Belül csemegéket lehet elrejteni, ez lehet dió, mandula vagy mogyoró. A lényege, hogy ha a papagáj egy ilyet megtalál (az elsőt tegyük könnyen elérhető helyre), akkor keresni fogja a többit is. Ezután madárnak mindig körbe kell másznia a játékot, hogy elérje a különböző szakaszokat és megszerezze a többi jutalomfalatot is.

karton-jatek-c.jpg

Háborús veteránok

haborus-veteranok-3.jpg

Az USA-ban régóta bevett módszer a poszt-traumás stressz szindróma állatokkal történő gyógyítása. A szokás szerint a lelki sérült embereket megunt, kidobott vagy elhanyagolt, rossz általános körülmények közül kimentett állatokkal kapcsolják össze, így mindkét fél jól tud járni az együttműködéssel. Volt szerencsém járni egy ilyen, igen híres intézményben, melyet a hosszú, szőke hajú Lilly Lindner vezetett. Az első páros, akivel találkoztam, Jim Minick, az egykori haditengerész és helikopter-század tag, aki három alkalommal volt bevetésen a tengerentúlon, és leesve súlyos felsőtest-sérüléseket szenvedett. Az ő társa Bacardi, a kék-sárga ara papagáj.

haborus-veteranok-1.jpg

Egy másik házban Jason Martinez, a kerekesszékben élő veterán ült Molly, egy afrikai szürke papagáj mellett, és ők ketten csak békésen bámulták egymást. Egy másik katonának egy Bobbi nevű idős Goffin kakadu volt a kezében, ő egy olyan, mentett madár, akit az idióta tulajdonosa élete nagy részében egy konyhai fiókban tartott. Úgy nézett ki, mint egy apró, tollatlan kék csirke, hiányos tollazata csak néhány furcsa szárnytollból és azokból a faroktollakból állt, amiket csőrével nem tudott megcsonkítani. A biztos halál elől menekítették meg.

haborus-veteranok-2.jpg

Újdonsült gazdája magasan tartotta Bobbit a mutatóujján, majd végigvonult vele a két madárház között, és így kiáltott: "Repülj, Bobbi, repülj!" - szerencsétlen madárnak erre tollak hiányában persze nem sok esélye volt, de mégis láthatóan élvezte a repülés látszatát és boldogan csapkodott. Ez egy szép kapcsolat két tramuatizált élőlény között.

süti beállítások módosítása