Újrahasznosítás: karton- és papír játékok

Két méretű aprító játék kapható, közepes és nagy. A rágható fadarabok rétegenként vannak kialakítva, így tökéletes megfelelnek rágás vagy aprítás, vagy akár mindkettő céljára egyszerre. A hullámpapírdarabok belsejében lévő lyukakba beillesztheted a papagáj kedvenc csemegéit. Az egész játék folyamatosan forog és pörög, amikor a madár megpróbálja megragadni, ez a jelenség pedig komoly kihívást jelentő feladattá teszi, mely során a papagáj trükkök sorát fogja elsajátítani mely így komoly fizikai és szellemi edzést jelent.

karton-jatek-a.jpg

Ráadásul a sokféle különböző szint arra is ösztönzi a madarat, hogy másszon fel és le. A további aprítási szórakozás érdekében mutasd meg a papagájnak az aprítótornyot. Ezt a nagy tornyot különös tekintettel az aprításra rákattant papagájoknak, például az aráknak találták ki, vastag hullámkartonnal és vaskos fából készült blokkokkal színesítve. Sokáig foglalkoztatja a papagájt, miközben folyamatosan rágja és aprítja.

karton-jatek-b.jpg

A legnagyobb méretű aprítós játékot fa, kötél és karton alkotja, puha és nagyon rágható. Belül csemegéket lehet elrejteni, ez lehet dió, mandula vagy mogyoró. A lényege, hogy ha a papagáj egy ilyet megtalál (az elsőt tegyük könnyen elérhető helyre), akkor keresni fogja a többit is. Ezután madárnak mindig körbe kell másznia a játékot, hogy elérje a különböző szakaszokat és megszerezze a többi jutalomfalatot is.

karton-jatek-c.jpg